Welkom op volleybalmerksplas.be

Je wordt graag welkom geheten op deze website waar je alles gaat leren wat je nog niet wist over een geweldige sport, namelijk Volleybal. Aan de hand van allerlei onderwerpen die behandeld worden nemen we je mee op een reis door een stukje historie maar vertellen we je ook wat er vandaag de dag allemaal gebeurt in deze sport. Het leuke is dat er altijd veel verandert, zeker ten opzichte van een paar decennia geleden. Vergeleken met een hoop andere sporten is Volleybal gematigd populair. Desalniettemin kent de sport vele trouwe volgers die er altijd bij zijn als er bijvoorbeeld interlands gespeeld worden of grote wedstrijden op het programma staan. Je zult gauw merken dat de meeste Volleybal fans echt een hart voor de sport hebben en veelal zelf ook gespeeld hebben. Het is als het ware een hechte community waar iedereen welkom is.

Door een pagina als deze te maken hopen we dat er nog meer mensen warm lopen voor de sport zodat deze nog meer aanhangers zal krijgen. Volleybal is in de basis geschikt voor lange mensen. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat anderen die over iets minder lengte beschikken het niet kunnen spelen. Indien je goed kan springen helpt dit ook zeker. Toch is het opvallend dat de landen die floreren in de sport vaak wel over het algemeen een lange bevolking hebben. Er wordt gezegd dat men in Nederland en de landen daaromheen de langste bevolking ter wereld heeft, dit zal dus zeker moeten helpen met het leveren van goede athleten voor de sport.

Misschien verklaard dit gelijk dat men hier niet onsuccesvol is in de sport. Met Olympische titels op zak lijkt dit alleen maar meer bevestigd te worden. Het is leuk om te zien sommigen op jonge leeftijd beginnen en bijna hun hele leven blijven spelen. In de gehele Benelux zijn er meer dan voldoende faciliteiten zodat iedereen die de sport graag wil beoefenen dit eenvoudig kan doen. Indien je het heel erg leuk vind en graag in competitie verband wil uitkomen kun je altijd lid worden van een Volleybal vereniging en zo met leeftijdsgenoten aan het spelen gaan. Dit zal je alleen maar beter maken en maakt het nog leuker om te spelen. Door te trainen wordt iedereen immers alleen maar beter, net als van het spelen in teamverband.

Op deze website kun je allerlei informatie vinden die aan de sport/\ gerelateerd is. Zo wordt er terug geblikt op een mooi succes van het Nederlands Volleybal. We praten hier natuurlijk over het moment dat de Volleybal mannen goud wonnen op de Olympische spelen. Het was een zeer bijzondere gebeurtenis die bij vele sport liefhebbers die het mee maakten nog vers in het geheugen gegfrift staat.

Verder zul je te weten komen hoe het spel precies werkt en of het ook mogelijk is om op Volleybal wedstrijden te gokken. Wanneer je dit doet kun je altijd weer gebruik maken van je kennis zodat je hier misschien wel winst uit kunt halen. Er wordt ook nog een bijzonder evenement belicht, namelijk het EK Beach Volleybal dat in Nederland plaatsvind. Het is altijd leuk voor Volleybal fans wanneer een dergelijk evenement in eigen land georganiseerd wordt. Dit geeft de mogelijkheid om eens van dichtbij te zien hoe alles eraan toe gaat. Het is haast of je zelf op het veld staat.