De grootste Volleybal landen

De sport Volleybal wordt op veel plaatsen wereldwijd gespeeld. Naast het klassieke Volleybal zijn er vele varianten van het spel, zoals bijvoorbeeld beach Volleybal. Wat een ieder misschien zal verrassen is dat Volleybal behoort tot de meest gespeelde sporten ter wereld. Het staat hierbij niet ver van anders sporten waarvan je misschien wel denken dat ze nog veel en veel meer gespeeld worden zoals voetbal en basketbal. Deze sporten worden ook meer gespeeld, maar Volleybal zit er niet ver vanaf en laat daarnaast een aantal andere sporten acher zich.

Je kunt door naar de wereld ranglijst te kijken vaak al een goed idee krijgen van waar een sport veel gespeeld wordt. Wanneer een land hierop immers hoog staat kun je er wel van uit gaan dat de betreffende sport hier veelvuldig gespeeld wordt. indien dit niet het geval is kan het ook, maar wordt het een stuk lastiger voor een land om hoog te staan. De populariteit van een sport heeft hier dus deels wel mee te maken.

We gaan nog even terug naar waarom Volleybal zoveel gespeeld wordt in de wereld. Dit heeft er onder andere mee te maken dat de sport vrij eenvoudig te beoefenen is. Zo heb je er niet veel voor nodig behalve een bal. Voor de rest gaat het slechts om het hebben van wat ruimte om in of op te spelen. je hoeft daarom, net als met voetbal, om te oefenen lang niet altijd perfecte faciliteiten in huis te hebben. Daardoor kan de sport overal makkelijk gespeeld worden wat het wel degelijk een voordeel geeft te opzichte van andere soortgelijke sporten waarbij veel meer komt kijken.

Het teamverband bij een sport als Volleybal mag ook zeker niet onderschta worden. Doordat er in een team gespeeld wordt bouw je toch al snel een band op met je medespelers waardoor je ook sociale contacten op kunt doen. Dus buiten dat het ontzettend goed is om een sport te beoefenen hou je hier ook nog eens vrienden voor het leven aan over. Niets is zo leuk als een paar keer in de week dezelfde mensen zien die dezelfde passie voor een mooie sport hebben net als jijzelf. Als je dan ook nog eens met zijn allen deze sport mag uitvoeren en je conditie daarbij alsmaar beter wordt heeft iedereen hier natuurlijk veel baat bij.

Nog een bijkomend voordeel wat Volleybal zeker heeft ten opzichte van een hoop andere sporten is het feit dat het zowel binnen als buiten en dus ten alle tijden gespeeld kan worden. Wanneer je ergens leeft waar het erg koud is kan het fijn zijn dat je de mogelijheid om je sport in de winter gewoon lekker binnen te doen. Zo kun je optimaal presteren zonder dat je er perse minder hard voor hoeft te werken. Alweer een win-win situatie voor iedereen dus bij het Volleybal.

Als laatste zijn de supporters natuurlijk van ongekend belang. De mensen die er altijd zijn voor hun team of voor hun nationale ploeg en een onvoorwaardelijke steun bieden aan hun helden in het veld of in de zaal. Zonder deze trouwe aanhangers zou alles er gelijk heel anders uit zien. Daarnaast maken vele clubs gebruik van vrijwliligers die ervoor zorgen dat alles in goede banen geleid wordt. Denk hierbij aan het onderhouden van de complexen of het optreden als scheidsrechter.